LinkedIn laat vermeldingen toe

Voortaan kan je in een update op LinkedIn mensen vermelden zoals op Facebook. De functie moet er voor zorgen dat mensen meer interageren op de site.

Het professionele sociale netwerk laat al geruime tijd toe dat je links deelt of commentaren post zoals we dat op andere sociale netwerken zien. Vanaf nu kan je daarbij ook mensen vermelden waarmee je een connectie hebt. Zodra je een naam intikt kan je kiezen uit enkele suggesties.

Hoewel het om een relatief eenvoudige uitbreiding gaat, is zo’n functie voor LinkedIn een handig middel om mensen in een gesprek te houden. Zij krijgen immers een waarschuwing dat ze ergens zijn vermeld en dat motiveert om deel te nemen aan de discussie.

De functie wordt momenteel beschikbaar gemaakt voor Engelstalige gebruikers. Eerder nam het bedrijf ook al de volgfunctie van Twitter over om bedrijven te volgen. Zo evolueert LinkedIn verder van een statische cv-databank naar een interactief sociaal netwerk, hetzij zonder de overdaad aan foto’s van katten en kinderen die we op Facebook kennen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content