LinkedIn telt 200 miljoen leden in 200 landen

Het sociale netwerk LinkedIn passeerde de kaap van 200 miljoen gebruikers. Het telt leden in 200 landen die in 19 talen het zakelijke netwerk gebruiken.

Het sociale netwerk LinkedIn passeerde de kaap van 200 miljoen gebruikers. Het telt leden in 200 landen die in 19 talen het zakelijke netwerk gebruiken.


Het online sociale netwerk LinkedIn is actief sinds 5 mei 2003. Het kent de laatste jaren een sterke groei. Het bedrijf laat nu weten dat het 200 miljoen gebruikers telt. Dat zijn er 13 miljoen meer dan bij de vorige aankondiging op 1 november 2012. Het ledenaantal van het sociale netwerk blijft aangroeien met twee nieuwe aanmeldingen per seconde, zo staat te lezen op de website.


LinkedIn wordt voornamelijk gebruikt door professionelen. Het zakelijke netwerk is beschikbaar in 19 talen. Momenteel bezoeken maandelijks 160 miljoen unieke bezoekers de website. De meeste leden bevinden zich in de Verenigde staten met een aantal van 74 miljoen. India telt met 18 miljoen het tweede grootste aantal leden. De snelst groeiende landen zijn Turkije, Colombia en Indonesia. Uit de cijfers van het aantal mobiele gebruikers blijken China, Brazilië en Portugal de snelste groeilanden te zijn.


De top vijf grootste industrieën vertegenwoordigd op LinkedIn zijn IT met 4 miljoen leden, financiële diensten met 2,03 miljoen leden, hoger onderwijs met 1,95 miljoen leden, computersoftware met 1,65 miljoen leden en telecommunicatie met 1,59 miljoen leden. Richard Branson heeft de meeste volgers, gevolgd door Barack Obama en Deepak Chopra.


Ook financieel doet LinkedIn het goed. Het zakelijke sociale netwerk behaalde in het derde kwartaal van 2012 een omzet van 252 miljoen dollar, een stijging met 81 procent. Het maakte ook winst: 2,3 miljoen dollar, terwijl het een jaar eerder nog een verlies liet optekenen van 1,6 miljoen dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content