LinkedIn verkoopt voor een miljard dollar aandelen

LinkedIn gaat naar eigen zeggen voor een bedrag van een miljard dollar (759,6 miljoen euro) aandelen verkopen.

LinkedIn – dat in mei 2011 naar de beurs van New York trok – gaat naar eigen zeggen voor een bedrag van een miljard dollar (759,6 miljoen euro) aandelen verkopen.

Verschillende banken zoals JPMorgan Chase en Goldman Sachs zullen het bedrijf bijstaan bij de verkoop van 4,17 miljoen aandelen, zo blijkt uit de officiële mededeling aan de Amerikaanse beursautoriteiten. De prijs is nog niet bepaald, maar LinkedIn schat een miljard dollar binnen te halen. Dat is gebaseerd op de slotkoers van 30 augustus, zowat 240 dollar.

Het aandeel sloot dinsdag 2,54 hoger op 246,13 dollar. Maar in de nabeurse handel ging het aandeel na de aankondiging nog 4,3 procent lager. De verkoop van nieuwe aandelen verwatert immers het belang van de bestaande aandeelhouders.

De beursgang in 2011 is uiterst succesvol gebleken. Het aandeel is momenteel ongeveer het vijfvoudige waard van de introductieprijs van 45 dollar. In die periode verdubbelde het aantal gebruikers van het netwerk. Het bedrijf ondernam ook stappen om gebruikers langer op de website te houden en verhoogde de prijzen voor adverteerders.

De bijkomende middelen zullen dienen als werkkapitaal en voor productontwikkeling en mogelijk voor strategische overnames of investeringen. Die reden gaf LinkedIn ook in november 2011 aan, toen het 701,5 miljoen dollar ophaalde. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content