Logica investeert 10 miljoen euro in offshoring

Het tweede Indiase kantoor is onderdeel van een investering van tien miljoen euro van Logica in de uitbreiding van zijn offshoring-capaciteit.

Het tweede Indiase kantoor is onderdeel van een investering van tien miljoen euro van Logica in de uitbreiding van zijn offshoring-capaciteit.

Ict-dienstverlener Logica steekt 10 miljoen euro in de uitbreiding van zijn offshore-capaciteit. Het doel is de offshore- en nearshore dienstverlening te verbeteren. Ceo Andy Green van Logica opent in dat kader een tweede vestiging in India, die ruimte biedt aan 1500 medewerkers. Het kantoor staat op het DLF IT-park in Chennai aan de Indiase oostkust.

Volgens Green versnelt de tweede Indiase vestiging de invoering van Logica’s zogeheten ‘blended delivery’-model, waarbij klanten worden bediend met een mix van diensten uit lokale, nearshore- en offshore-vestigingen. De vestigingen in Chennai en Bangalore leveren een scala aan diensten op het terrein van systeemintegratie en uitbesteding, waaronder systeemontwerp, applicatie- en productontwikkeling, applicatiebeheer, infrastructuurbeheer en het uitbesteden van bedrijfsprocessen.

De nieuwe vestiging is het begin een geplande verdubbeling van het aantal medewerkers in near- en offshoring tot achtduizend eind 2009. Logica beschikte al over een offshore-vestiging in Bangalore met drieduizend medewerkers. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Marokko, Maleisië en de Filippijnen.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content