Londense winkelstraat gaat aanbevelingen op smartphones toveren

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een honderdtal winkels in de Londense winkelstraat Regent Street wordt uitgerust met de iBeacon-technologie. Dat betekent dat mensen mobiele aanbevelingen van een winkel krijgen op het moment dat ze er langs lopen.

Een honderdtal winkels in de Londense winkelstraat Regent Street wordt uitgerust met de iBeacon-technologie. Dat betekent dat mensen mobiele aanbevelingen van een winkel krijgen op het moment dat ze er langs lopen. Dat schrijft Emerce, een Nederlandse website over e-commerce.

“Wij willen van Regent Street de meest succesvolle winkelbestemming maken, door de nieuwste technologie in te zetten om online, fysieke en mobiele retail samen te brengen”, aldus David Shaw van Crown Estate. Het vastgoedbedrijf investeert zo’n 1,7 miljard dollar in de modernisering van Regent Street.

Er wordt onder meer ingezet op iBeacons, een draadloze technologie die door onder meer Apple ondersteund wordt om iOS-gebruikers te traceren en hen mobiele informatie over hun locatie toe te sturen.

Over een afstand van anderhalve kilometer worden zo’n honderd winkels in Regent Street, waaronder Hugo Boss en Burberry, uitgerust met iBeacons-zenders. Aan de hand daarvan kunnen handelaars en restaurantuitbaters aanbiedingen of andere contextgevoelige informatie naar iOS-gebruikers sturen op het moment dat die zich in de buurt van de winkels of restaurants bevinden.

Hierbij hoort een Regent Street-app, ontwikkeld door het Amerikaanse AutoGraph. In deze app moeten klanten hun favoriete merken aanduiden en een korte enquête invullen zodat ze aanbiedingen op maat kunnen ontvangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content