LRM investeerde 53,6 miljoen in 40 bedrijven

Investeringsmaatschappij LRM heeft in 2009 53,6 miljoen euro risicokapitaal ter beschikking gesteld aan 40 Limburgse bedrijven.

De investeringsmaatschappij LRM heeft in 2009 53,6 miljoen euro risicokapitaal ter beschikking gesteld aan 40 Limburgse bedrijven.

Dat blijkt uit de cijfers in het jaarverslag. LRM, inmiddels geëvolueerd van de Limburgse Reconversiemaatschappij tot een regulier investeringsvehikel voor Limburgse ondernemingen, sloot 2009 af met een geconsolideerde nettowinst van 12,7 miljoen euro. Die komt voort uit de verkoop van ontwikkelde bedrijventerreinen en rente-inkomsten op leningen. Gezien de conjunctuur werden er in 2009 geen participaties van de hand gedaan, wat andere jaren wel voor belangrijke meerwaarden heeft gezorgd.

Belangrijk is dat de algemene vergadering van LRM een dividenduitkering voor 8 miljoen euro goedkeurde. Die middelen vloeien via het Vlaams Gewest naar de stichting Limburg Sterk Merk (LSM), die hiermee maatschappelijke (en dus niet-rendementsgebonden) projecten in Limburg financiert.

Op vlak van de investeringen ging LRM voor een recordbedrag van 53,6 miljoen euro in zee met 40 Limburgse bedrijven uit diverse sectoren en van uiteenlopende omvang: ICT & media, life sciences, cleantech & energie, KMO’s en grote ondernemingen, …

Voor 2010 verwacht LRM een lichte relance van de economie, met mogelijk nieuwe opbrengsten door de verkoop van participaties.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content