LRM neemt participatie in Prato

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM neemt een participatie van 30 procent in Prato. Dat is gespecialiseerd in it-systemen voor flexibele tewerkstelling.

Prato werd opgericht in 1999 en levert diensten en softwareproducten die de hr-processen van organisaties ondersteunen. In 2001 financierde LRM al het groeitraject van de onderneming via een achtergestelde lening. Vandaag heeft Prato 13 mensen in dienst en rekent het heel wat uitzendkantoren tot zijn klanten. In 2008 realiseerde Prato een omzet van 1,3 miljoen euro.

Met de hulp van LRM wil Prato tegen 2011 doorgroeien naar een omzet van 2 miljoen euro met zo’n 20 mensen. Daarvoor zal Prato de focus verbreden naar andere sectoren. Zo ontwikkelt het Limburgse bedrijf intussen al oplossingen voor bewakings- en dienstenchequefirma’s, werving- en selectieorganisaties en opleidingscentra.

En ook een uitbreiding naar andere functionaliteiten (zoals planningssystemen, afwezigheids- en opleidingsbeheer en mailingmodules) staat op het programma. De doelstelling is om uit te groeien tot een gespecialiseerde leverancier van diensten en software ter ondersteuning van alle hr-processen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content