Luc Costers, VMware België: “One Cloud is het moderne mainframe”

Luc Costers. © .
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Met zijn One Cloud-aanbod wil VMware ondernemingen in staat stellen om gelijk welke applicatie te bouwen, te gebruiken, te leveren en te beveiligen op gelijk welk type systeem in hybride cloud. Om de IT-infrastructuur van de toekomst te creëren.

Na de server- en opslagvirtualisatie gaat VMware zich nu bezighouden met de virtualisatie van het netwerk en de veiligheid. Het bedrijf creëert hiervoor een unieke layer die alle componenten kan integreren. “Met One Cloud stellen we voor om het moderne mainframe te bouwen”, luiden de gedurfde woorden van Luc Costers, algemeen directeur van VMware Belux. Wij integreren de verschillende puzzelstukjes, eventueel met partners, zodat we niet meer spreken van infrastructuur, maar van workloads.”

“Wij bieden tien kleine zodiacs met het vermogen van een gigantische boot aan”, voegt hij eraan toe, verwijzend naar de innovaties inzake virtualisatie van de server, de opslag, het netwerk en de applicaties. “Nadat we onze klanten in de jaren 2000-2010 volop lieten besparen dankzij de virtualisatie van de servers, kunnen ze nu hetzelfde doen met hun opslag, netwerk of beveiliging.

Praktisch betekent dit dat VMware Belux zonet vier specialisten in deze laatste 2 vakgebieden in dienst heeft genomen (het team telt nu ongeveer dertig mensen en er zullen er nog bij komen) om deze problemen uit te leggen aan de klanten. De Belux-dochteronderneming is trouwens op zoek naar nieuwe partners om deze nieuwe domeinen aan te pakken. Het gaat dan meer bepaald om service providers en integrators. “Wij zouden graag 2 of 3 partners hebben voor elk belangrijk activiteitengebied. Die partners hebben we al geïdentificeerd, nu moeten we ze nog certificeren en vervolgens gezamenlijk projecten uitvoeren, iets dat in de zomer van 2016 een feit moet zijn. Na de evangelisatiefase over virtualisatie, moeten we nu concrete end-to-end oplossingen voorstellen. Het is hoog tijd dat de IT-afdeling het niet meer heeft over service level agreements voor infrastructuur, maar over SLA’s voor applicaties.”

Luc Costers geeft toe dat VMware nog kritiek krijgt vanwege de kostprijs van zijn onderhoudscontracten, maar hij heeft het volste vertrouwen in het potentieel van de Belgische markt, met name in de bank-, retail-, telecomsector en de gezondheidszorg. Om nog maar te zwijgen van de enorme markt van het internet of things en van machine-to-machine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content