Luc De Clerck leidt start-up Avantida

Na ruim tien jaar in grote ondernemingen kiest Luc De Clerck opnieuw voor een start-up. Hij moet Avantida internationaal op de kaart zetten.

De 46-jarige Luc De Clerck was reeds aandeelhouder van Avantida maar neemt nu ook de rol van ceo op zich van de Antwerpse start-up. Avantida is een cloud dienstenleverancier die zich toelegt op een intelligent gebruik van containervervoer zodat containers nooit of althans veel minder leeg getransporteerd worden. Avantida bestaat anderhalf jaar en is vandaag actief in Antwerpen, Rotterdam en in Portugal. Met 15 werknemers draait het dit jaar een vermoedelijke omzet van ruim 2,7 miljoen euro en is het rendabel. “Ik ga het bedrijf verder internationaal uitbouwen, eerst in Duitsland en vervolgens, met de steun van iMinds, ook in Singapore.”, vertelt Luc De Clerck. “Na al die jaren in corporate ondernemingen wou ik opnieuw in de boeiende start-up gemeenschap stappen.”

Luc De Clerck was de jongste drie jaar bij Econocom aan de slag waar hij de dienstenpoot in Frankrijk reorganiseerde http://datanews.knack.be/ict/careers/luc-de-clerck-bij-econocom-frankrijk/article-4000081384016.htm

Voordien werkte hij acht jaar bij de Limburgse integrator Cegeka, waarvan twee jaar als managing director. http://datanews.knack.be/ict/nieuws/luc-de-clerck-verlaat-na-8-jaar-cegeka/article-1194987405652.htm

Luc De Clerck was ook zeven jaar te vinden bij transportbedrijf DHL, ondermeer als global intranet manager. In ’97 werkt hij samen met Peter Hinsen bij de internet dienstenleverancier e-Com die uiteindelijk verkocht werd aan Alcatel-Lucent. In 2000 richtte Luc De Clerck Streamcase op, dat met Belgacom ook de eerste video-on-demand diensten opzette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content