Luikse ziekenhuizen kiezen voor SAP Hana

© healthcare
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Luikse ziekenhuizen CHR de la Citadelle en het universitaire CHU de Liège introduceren één op maat gemaakt erp-systeem voor beide instituten. Het platform is gebaseerd op SAP Hana en wordt geïmplementeerd door NRB/Xperthis.

CHR de la Citadelle en CHU de Liège werken al langer samen op medisch vlak, maar voeren ook steeds vaker logistieke en financiële projecten samen uit. Eén op elkaar afgestemd erp-systeem voor beide instellingen lijkt dus op het eerste zicht een goede keuze.

We moeten onze werkprocedures en transacties sowieso meer op elkaar afstemmen om productiever te kunnen werken“, knikt afgevaardigd bestuurder van CHU de Liège Julien Compère.

De naam van het project, ‘Harpège’, staat voor ‘HARmonisation des Processus et Excellence en Gestion’. “Samen streven we naar een niveau van operationele uitmuntendheid dat aanzienlijke besparingen moet opleveren”, vult algemeen directeur Sylvianne Portugaels van CHR de la Citadelle aan.

Na een openbare aanbestedingsprocedure waarbij de implementatiepartner moest worden bepaald, kwam de combinatie NRB-Xperthis-SAP als winnaar uit de bus. “Dit geïntegreerde pakket leek ons het best geschikt, omdat het op maat is van onze sector”, aldus hoofd van aankoop, financiën en it binnen CHR de la Citadelle Benoît Degotte.

Xperthis heeft ervaring met software voor ziekenhuisbeheer. De ERP4HC (ERP for Healthcare)-oplossing van het bedrijf, die is gebaseerd op SAP, draait momenteel in 48 Belgische ziekenhuizen. Het pakket werd zo geconfigureerd dat het alle logistieke en financiële processen van ziekenhuisinstellingen ondersteunt.

SAP Hana en SAP Fiori

Xperthis koos voor de implementatie van het SAP Hana-platform en de SAP Fiori-interface. Daarmee zet Xperthis een primeur neer in de Waalse ziekenhuissector. Hana is het in-memoryplatform van de Duitse softwaregigant dat toegang geeft tot realtime-data en analyses. De SAP Fiori-interface moet dan weer zorgen voor een gepersonaliseerde gebruikservaring.

De samenwerking tussen CHU, CHR, SAP en NRB/Xperthis is ook een pilootproject”, besluit ceo Melchior Wathelet van Xperthis. “De implementatie van ERP4HC onder SAP Hana is nieuw, en we willen er een voorbeeld mee stellen. Na dit project willen we de oplossing aanbieden aan al onze klanten die ERP4HC al gebruiken, en uitrollen naar andere Belgische ziekenhuizen.”

Het project in Luik loopt tot 2017. De ziekenhuizen hebben samen 6 miljoen euro geïnvesteerd voor de ontwikkeling van dit geïntegreerde beheersysteem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content