M staat voor Marshmallow bij nieuwe Android-versie

© Google

Er gingen al vele suggesties rond hoe Google de M in Android M ging invullen. Gisteren onthulde Google het nieuwe standbeeld op de campus van zijn hoofdkwartier.

Google is van plan in de herfst de officiële versie van Android Marshmallow uit te brengen. Tijdens de I/O conferentie in mei werd al een tipje van de sluier opgelicht.

Google maakte er de afgelopen jaren een spelletje van om de juiste naam van het besturingssysteem te laten raden. Elke nieuwe versie krijgt naam die begint met een volgende letter van het alfabet. Zo werd Android K uiteindelijk Kitkat en Android L kreeg de naam Lollipop.

Het officiële versienummer van Android Marshmallow is 6.0, niet 5.2 zoals lang werd aangenomen. Dave Burke de VP engineering van Android onthulde gisterenavond het standbeeld voor Android Marshmallow. Op de campus Googleplex staan inmiddels 13 standbeelden van verschillende Android-versies.

De nieuwste versie van Android belooft verbeteringen aan de gebruikersinterface, beter beheer van het stroomverbruik in de slaapstand, ondersteuning van Android Pay en verbeteringen aan het volumeniveauregelingen en veel meer.

Ontwikkelaars kunnen inmiddels al aan de slag met de SDK voor de nieuwe Android-versie. Google gaf deze ontwikkeltool gisterenavond vrij.

Op internet circuleren inmiddels twee versies van de nieuwe Nexus 5 waarmee Google Android Marshmallow wil introduceren. Een komt van LG, de ander van Huawei. Mogelijk komen beiden met de toevoeging Nexus 5 op de markt. Beide telefoons hebben een vingerafdrukscanner. Android Marshmallow biedt ontwikkelaars de mogelijkheid in te loggen op apps met dit biometrisch hulpmiddel.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content