Maandag een ‘webbesturingssysteem’ van Microsoft?

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Op internet wordt volop gespeculeerd over belangrijke aankondigingen die Microsoft maandag zou doen: Windows 7 klaar, of een concurrent voor Chrome OS?

Op internet wordt volop gespeculeerd over belangrijke aankondigingen die Microsoft maandag zou doen: Windows 7 klaar, of een concurrent voor Chrome OS?

De doorgaans goed geïnformeerde blogger en ex-werknemer bij Microsoft Robert Scoble meent te weten dat Microsoft maandag op een conferentie in New Orleans met een grote aankondiging komt. Via [zijn FriendFeed] stuurde hij dit letterlijke bericht de wereld in: “Why did Google announce Chrome OS this week? Well, of course, Microsoft has a big announcement coming on Monday (I’m embargoed).”

Waar hij precies op doelt, is onduidelijk. Mogelijk op de algemeen verwachte aankondiging dat Microsoft klaar is met Windows 7 en dat de RTM-versie (“Release To Manufacture”) naar de pc-fabrikanten kan verstuurd worden. Ondertussen wordt door bloggers, analisten en technologie-enthousiastelingen volop gespeculeerd dat de aankondiging ook een rechtstreekse reactie op Chrome OS van Google kan zijn. Van Microsoft is immers bekend dat het Research-team uit Redmond al een hele tijd bezig is met de ontwikkeling van [Gazelle]: een browser met de attitude van een besturingssysteem. Wou Google met de plotse aankondiging van Chrome OS concurrent Microsoft last-minute de loef afsteken? Maandag weten we het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content