Mac Office krijgt Outlook

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Hoewel pas eind 2010 verkrijgbaar, bevat de volgende versie van Microsoft Office for Mac de Outlook e-mailclient, ter vervanging van Entourage.

Hoewel pas eind 2010 verkrijgbaar, bevat de volgende versie van Microsoft Office for Mac de Outlook e-mailclient, ter vervanging van Entourage.

Microsofts Macintosh Business Unit kondigde de vervanging van Entourage door Outlook for Mac nu al aan om bedrijven te helpen bij het opstellen van hun planning, klinkt de mededeling. Voor de gebruikers van Entourage in de huidige ‘2008 editie’ is er een Web Services Edition (al in beta sinds begin dit jaar) voor een aantal synchronisatietaken en een betere ondersteuning van Exchange.

De 2008 editie van Mac Office komt voorts ook in een Business Edition, met een verbeterde toegang tot documenten in Sharepoint en Office Live Space. De ‘business’ editie omvat vandaag als vanouds naast entourage Web Services Edition ook nog Word, Excel en Powerpoint, en dus geen Access of equivalent.

Hoewel Microsoft geen bijkomende details verstrekte, zien marktwaarnemers de aankondiging van Outlook for Mac Office wel als een reactie op de verwachte verbeteringen inzake Exchange-ondersteuning in de komende versie het MacOS besturingssysteem, MacOS X 10.6 ‘Snow Leopard’. Snow Leopard moet in september op de markt komen.

Tijdens een vraaggesprek onthield Microsoft zich ook van commentaar op geruchten dat een versie van Office voor de iPhone in de maak zou zijn. Deze week kondigde Microsoft wel plannen aan om samen met Nokia mobiele versies van Office-toepassingen voor smartphones onder Symbian te ontwikkelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content