MacLine in de etalage?

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Is Econocom één van de overnamekandidaten?

Het faillissement van het Franse moederbedrijf eBizcuss brengt de Belgische Apple-reseller MacLine in een delicate situatie. Is Econocom één van de overnamekandidaten?

MacLine is een Apple Premium Reseller met 8 winkels in ons land. Het bedrijf is in 1990 opgericht in ons land en in april 2010 overgenomen door het Franse eBizcuss. Maar begin juni is de grootste Frans-Belgische Apple Premium Reseller failliet verklaard na maanden van moeilijkheden. Enkele weken geleden stelde Bruno Kesteloot, zaakvoerder van MacLine, nog dat de eBizcuss-zaak geen impact zou hebben op het voortzetten van de MacLine-activiteiten.

Maar die activiteiten lopen wel het risico averij op te lopen, aangezien Apple al heeft aangegeven zich rechtstreeks op de Belgische markt te willen begeven met een Apple Store. Ook reseller Cami ziet de bui al hangen. Abelsys van zijn kant, een andere Apple-distributeur in Wallonië, is nu aanwezig in Erpent, Namen, Waver, Brussel, Charleroi en binnenkort ook Messancy. Ook in 2013 wil het bedrijf 3 nieuwe vestigingen openen. Volgens oprichter Pino Salamone is de omzet van Abelsys op 3 jaar tijd van 4 naar 15 miljoen euro gegroeid.

Het lijkt er dus op dat een overname van MacLine niet veraf meer is. Econocom kondigde alvast aan tijdens zijn halfjaarresultaten dat het bedrijf een bedrijf wilt overnemen dat gespecialiseerd is in de distributie van Apple-producten. Staat MacLine op de lijst?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content