Maestro massaal gedeblokkeerd

Tienduizenden Belgen die buiten de EU reizen, laten de …

Tienduizenden Belgen die buiten de EU reizen, laten de Maestro-functie op hun bankkaart deblokkeren.

Dat staat in De standaard en Het Nieuwsblad. Ruim twintig Belgische banken beslisten vier maanden geleden om de Maestro-functie op hun bankkaarten buiten Europa te blokkeren, omdat de kans op fraude in landen als de VS, Canada en China te groot zou zijn. De Maestro-functie kan sindsdien enkel op uitdrukkelijk verzoek van de klant gereactiveerd worden.

Heel wat bankklanten blijken daar nu gebruik van te maken. Volgens cijfers van de bankenfederatie Febelfin zijn er dagelijks gemiddeld 20.000 bankkaarten waarop de Maestro-functie is gedeblokkeerd. Volgens Corelio-kranten is dat geen gering aantal, omdat slechts een klein deel van de Belgische bankkaarten – naar schatting tussen 2 en 3 procent – buiten Europa gebruikt wordt.

Het totale aantal aanvragen tot deblokkering van Maestro is bovendien een veelvoud van 20.000. “Meestal geldt die deblokkering voor één of twee weken. In het cijfer van 20.000 vallen er regelmatig bankkaarten weg en komen er nieuwe bij”, zegt Febelfin-woordvoerster Pamela Renders. Over het totale aantal aanvragen tot deblokkering geeft Febelfin geen cijfers.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content