Makers van iPhone worden nog steeds uitgeknepen

© Wim Kopinga

Werkers in de fabrieken waar Apple’s iPhones worden gemaakt maken lange uren en worden zwaar onderbetaald. Die beschuldiging uit organisatie China Labor Watch in New York.

De gebruikers van de iPhone 6S zien alleen een glanzend gadget en niet de ellende die achter de productie schuil gaat, zo meent China Labor Watch. De groep heeft onderzoek gedaan naar de productieomstandigheden en zijn bevindingen vastgelegd in een rapport. China Labor Watch doet al heel lang onderzoek naar de arbeidsomstandigheden in de high-techsector in China.

Slechte omgeving

De mensen die de iPhones moeten maken komen de fabriek in feite niet uit. Ze slapen met veel mensen in een krappe slaapruimte. Ook wordt er nauwelijks aandacht besteed aan de veiligheid op de werkvloer. In 2012 heeft Apple al toegezegd om meer te gaan letten op de toeleveranciers en sinds die tijd is de werksituatie in China iets verbeterd.

Eigen maatregelen

Apple zelf neemt ook maatregelen om de productie te verbeteren. Er wordt niet alleen gelet op het welbevinden van de arbeiders, maar ook op de milieuaspecten. Zo moe de uitstoot van CO2 naar beneden en een van de manieren om dat voor elkaar te krijgen is het gebruik van schone energie. Juist deze week heeft Apple een aantal projecten op het gebied van zonne-energie in China gestart.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content