Man behandeld voor ‘Google Glass-verslaving’

© flows
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een Google Glass-verslaving, het bestaat klaarblijkelijk. In San Diego hebben dokters er een eerste geval van geïdentificeerd.

Dat blijkt uit een studie die in het tijdschrift Addictive Behaviors werd gepubliceerd en waar TIME over bericht.

Het betreft een 31-jarige militair die zijn Google-bril tot achttien uur per dag droeg en die er – zo vertelde hij de dokters – geïrriteerd en gefrustreerd bij liep als het gadget niet op zijn neus stond.

Hij had ook last van dromen waarin hij de wereld door de hoogtechnologische bril zag, en tastte op momenten dat hij het apparaat niet droeg toch onbewust met zijn hand naar de plaats – ter hoogte van het rechteroor – waar de aanraakknopjes zich bevinden.

Dokter Andrew Doan, expert en co-auteur van de studie, vertelde aan NBC News dat de patiënt inmiddels een afkickprogramma van 35 dagen ondergaan heeft en dat hij steeds minder ‘Google Glass-symptonen’ vertoont.

Een ‘internetverslaving’ – waar dit geval ook onder geklasseerd kan worden – is niet officieel erkend als een mentale ziekte, maar vele experten zweren dat het toch behandeld dient te worden. Vorig jaar is er in de VS alvast een eerste centrum geopend dat zich hiermee bezighoudt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content