Managed services uit Indië

De Indische ict-gigant Reliance Globalcom start in Europa, en ook in België, met managed netwerk-, e-hosting- en contactcenterdiensten. Die zullen via operatoren en systeemintegratoren worden aangeboden.

De Indische ict-gigant Reliance Globalcom start in Europa, en ook in België, met managed netwerk-, e-hosting- en contactcenterdiensten. Die zullen via operatoren en systeemintegratoren worden aangeboden.

Reliance Globalcom maakt deel uit van Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group (ADAG), eigendom van de Indische multimiljardair Anil Ambani. De ambitie is duidelijk: Reliance GlobalCom wil wereldwijd tot de top 5 van de datacommunicatiebedrijven behoren. Er is nu een Europees team aangesteld om managed netwerk services aan de man te brengen op basis van datacenters in Parijs, Amsterdam, Londen en Frankfurt. Eén van de recent gerekruteerde medewerkers is Dirk Laenen (ex-Telindus en ex-Dimension Data). Vandaag worden de opportuniteiten in kaart gebracht. Het gaat om managed contactcenterdiensten op basis van Genesys, managed hosting en managed dataprotection services. Deze hostingdiensten worden aangeboden vanuit 9 Global Colo Centers buiten India. Momenteel is het de grootste hostingprovider in India zelf. Reliance is niet van plan om rechtstreeks naar de eindklant te stappen maar zal via integratoren werken.

Het wereldwijde, onderzeese fibernetwerk van FLAG Telecom dat eind 2003 voor 207 miljoen dollar werd overgenomen, zal daarbij een bepalende rol spelen. Het glasvezelnetwerk, dat voortaan Reliance Flag heet, wordt op dit moment uitgebreid met een volledig ip next generation netwerk. Het bestaat uit niet minder dan 175.000 km fiber en verbindt 50 landen. Reliance Globalcom, met hoofdzetel in het Indiase Mumbai, haalt vandaag al een omzet van 1,32 miljard dollar, vooral dank zij het aanbod van wholesale diensten voor andere operatoren en de overname van Yipes, een Amerikaanse Metro Ethernetoperator uit San Francisco. Die werd midden vorig jaar voor 300 miljoen euro overgenomen. Yipes heeft 22.000 km fiber en duizend bedrijfsklanten.

Reliance Telecom telt 45 miljoen klanten, waarvan 1,4 miljoen buiten Indië. In het thuisland biedt het zowel vaste als mobiele diensten aan. Anil Ambani behoort wereldwijd tot de top 6 miljardairs met een geschat vermogen van 42 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content