Management buy-out bij Amplexor

© .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het management van de Leuvense content management specialist Amplexor koopt extra aandelen in. De directie wil hiermee haar geloof in de toekomst van het bedrijf benadrukken.

Het management van de Leuvense content management specialist Amplexor koopt extra aandelen in. De directie wil hiermee naar eigen zeggen haar geloof in de toekomst van het bedrijf benadrukken.

Amplexor, dat werd opgericht in 2001, is sinds jaar en dag in handen van het management van Amplexor, van Capricorn Venture Partners en van KBC Private Equity. Deze laatste partij stapt uit de webbouwer, en heeft zijn aandelen verkocht aan de twee andere grote aandeelhouders.

“De content management-markt is nog steeds in volle ontwikkeling”, vertelt ceo Eric Pieters van Amplexor. “Ons bedrijf is intussen 12 jaar actief in dit domein, en jaar na jaar konden we uitstekende resultaten voorleggen, ook in 2012. We sloten het boekjaar af met een groei van 15% en een degelijke winstmarge.”

“Daarnaast bouwden we onze klantenportefeuille verder uit, vorig jaar onder andere met de Nationale Loterij en Etex. Het spreekt dus voor zich dat het management sterk gelooft in de toekomst van Amplexor. Dit willen we onderstrepen door de aankoop van een deel van de vrijgekomen aandelen.”

Naast het management van Amplexor bevestigt ook Capricorn Venture Partners zijn vertrouwen in het bedrijf: de investeringsgroep gaat eveneens over tot de aankoop van een gedeelte van de beschikbare aandelen.

Momenteel heeft het management van Amplexor ongeveer een derde van alle aandelen in zijn bezit, evenals het fonds beheerd door Capricorn Venture Partners. Verder is nog een derde van de aandelen verspreid over meerdere andere aandeelhouders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content