Management buy-out bij City Live

De holding District Live, dat het management van City Live groepeert, heeft de aandelen van Telenet, Concentra en LRM in City Live overgenomen.

De holding District Live, dat het management van City Live groepeert, heeft de aandelen van Telenet, Concentra en LRM in City Live overgenomen.

City Live, de Hasseltse ontwikkelaar van een platform voor mobiele toepassingen voor ‘communities’, heeft op 29 september zijn kapitaal met 400.000 euro opgetrokken tot 2,3 miljoen euro. Telenet, Concentra en het KMOfin-filiaal van de Limburgse Reconversiemaatschappij hebben hun aandelen aan het management en aan enkele nieuwe kleine investeerders verkocht.

De twee mediabedrijven en de investeringsmaatschappij hadden sinds de oprichting in januari 2007 samen 1,46 miljoen euro in City Live gestopt. Ze controleerden elk zowat een kwart van de aandelen. De nieuwe kapitaalinjectie is een onderdeel van een grotere operatie, die later dit jaar moet plaatsvinden.

Het management had zich al bij de oprichting gegroepeerd in de holding District Live, die tot september ongeveer 23 percent van de aandelen van City Live controleerde. Voor zover we konden vernemen heeft District Live nu de aandelen van Telenet, Concentra en LRM overgenomen. Ook Cynex van Koen Martens en Jeroen Meens, één van de oorspronkelijke partijen in District Live, heeft verkocht “voor een mooie prijs”, zegt Martens. Een bedrag is niet bekendgemaakt.

Eén van de nieuwe aandeelhouders noemt het “een goede deal”. City Live is een communicatieplatform dat ontstaan is uit i-City, het plan om van Hasselt een broeinest van mobiele communicatiediensten te maken. De toepassingen die met de programma’s van City Live worden ontwikkeld, kunnen gedownload worden naar de meeste mobieltjes en zelfs naar digitale tv-platformen, zie www.gloweme.com.

De akkoorden over de kapitaalverhoging waren al rond voor de beurscrisis echt van start ging, laat gedelegeerd bestuurder Frank Bekkers weten vanuit Seoul, waar hij met potentiële klanten praat. Bekkers was in New York in de week van 15 september, toen Lehman Brothers bescherming tegen zijn schuldeisers vroeg. “We hebben niet het gevoel dat onze aandeelhouders nerveus zijn,” reageert hij.

Een nieuwkomer in het aandeelhouderschap van de controlerende holding District Live is Koen Desmedt (47), een voormalig Deloitte Consulting-directeur gespecialiseerd in SAP-projecten die meteen ook chief operating officer wordt van City Live, waar 17 mensen werken. Hij engageert zich voor 215.000 euro aan kapitaal. Ook Bruno Segers, de CEO van RealDolmen en al onafhankelijk bestuurder van City Live, brengt via zijn managementvennootschap 25.000 euro vers geld in. “Het management is nu veel onafhankelijker en zit minder vast aan zijn Vlaamse voedingsbodem. Wij hebben mooie projecten in onze portfolio.

Het komt er nu op aan te volharden en consequent verder te werken,” zegt Bruno Segers. Nieuwe media-entrepreneur Bart Becks, voordien bij Belgacom Skynet, SBS/ProSieben en Netlog, blijft bestuurder. Eerder vertelde Frank Bekkers al aan Trends dat City Live prospecten heeft in Seoul, Macao en vooral Johannesburg. City Live runt ook een community van programmeurs-gebruikers op glowe.org.

LRM belde ondanks aandringen niet terug. Met zijn buy-out heeft het management van City Live nu de handen vrij om nieuwe partners aan te trekken, die ongetwijfeld internationaler zullen zijn dan de vorige. City Live verwacht voor zijn eerste boekjaar, over 23 maanden, een omzet van 800.000 euro. Volgend jaar zou 1,5 miljoen euro binnen bereik moeten zijn, denkt Bekkers.

Bron: Trends

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content