Management buy-out bij Essec

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Limburgse telecomgroep komt volledig in handen van het huidige management. Oprichter en meerderheidsaandeelhouder Luk Lowette stapt uit het bedrijf.

De Limburgse telecomgroep komt volledig in handen van het huidige management. Oprichter en meerderheidsaandeelhouder Luk Lowette stapt uit het bedrijf.

Lowette heeft zijn aandelen in Essec na 32 jaar verkocht aan het vierkoppige management, dat al jaren een minderheidsaandeel hield in het bedrijf. Luc Achten, Mark Decat, Peter Jans en Johan Deroy hebben nu elk 25 procent van Essec in handen. Het bedrag van de overname werd niet bekendgemaakt.

De operationele verantwoordelijkheden blijven zoals voorheen: Luc Achten heeft de commerciële leiding over de winkels en de B2B-activiteiten van Essec, Mark Decat focust zich op de zorgsector en de export, R&D en technische dienst vallen onder Peter Jans, de financiële en logistieke diensten onder Johan Deroy. Luc Achten en Johan Deroy zijn tot afgevaardigd bestuurder benoemd, Decat en Jans worden bestuurder.

Essec heeft vandaag 13 telecomwinkels, gericht op de consumentenmarkt. Voorts biedt het bedrijf totaaloplossingen aan voor bedrijven. Een historische tak van het bedrijf is ook de zorgsector, waar het onder meer een verpleegoproepsysteem over IP aanbiedt, iCall. Daarmee is het bedrijf ook al aanwezig in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Dubai. Tegen eind dit jaar zouden daar nog 8 landen moeten bijkomen. In 2010 komt er een kantoor in de VS. Dit jaar wil Essec een omzet halen van 17 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content