Management buy-out bij Euphony Benelux

Bij telecom- en energieoperator Euphony heeft het Belgische management de Benelux-poot overgenomen.

Bij telecom- en energieoperator Euphony heeft het Belgische management de Benelux-poot overgenomen.

Euphony België-oprichter Frank Van De Weghe heeft, zo meldt De Standaard, samen met enkele collega’s het in Antwerpen gevestigde Euphony Benelux overgenomen in een management buy-out. Daardoor rapporteert de Benelux-organisatie niet meer aan het Britse moederbedrijf.

Hoofdaandeelhouder wordt het Belgische management onder leiding van Frank Van de Wege. De Nederlandse investeerder Koos De Vink zal als externe specialist participeren in Euphony Benelux. De Britse Barclays Bank is de derde partij die mede-eigenaar wordt van het Benelux bedrijf.

Euphony positioneert zich als makelaar van telecom- en energiecontracten. Belangrijke partners zijn onder meer Mobistar en Luminus. Het bedrijf draaide in 2008 in ons land een omzet van 72,7 miljoen euro. Volgens Van De Wege bracht de Benelux-poot 62 procent van de groepsomzet binnen. Euphony Benelux heeft kantoren in Antwerpen, Naninne en Nieuwegein (Nederland), telt 150 interne medewerkers en beschikt over een netwerk van 5.000 zelfstandige consultants.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content