Mandriva heeft Benelux-poot

De Franse Linux-specialist Mandriva heeft een kantoor in Hasselt geopend. Bedoeling is het distributie- en supportnetwerk van het bedrijf wat aan te zwengelen in de hele Benelux-regio.

Mandriva is de vrucht van een fusie tussen Linux-bedrijven Mandrakesoft en Edge IT uit Frankrijk, Conectiva uit Brazilië en Lycoris uit de Verenigde Staten. De vestigingen van het bedrijf beperkten zich dus al jaren tot die landen.

Nu hoopt Mandriva ook in onze contreien furore te maken met zijn Linux-versie. In Hasselt heeft het daarvoor een kantoor geopend. Doel van de vestiging is meervoudig. Mandriva hoopt in elk van de drie landen een supportnetwerk uit te bouwen. Voorts moeten partnerships met resellers en oem-overeenkomsten de producten in de Benelux breder beschikbaar maken. Mandriva wil ook samenwerken met onafhankelijke softwarebouwers om hun sofware ook opensource-compatibel te maken.

En dan is er nog het obligatoire opensource-zinnetje “het helpen dichten van de digitale kloof”. Daarvoor wil Mandriva samenwerken met onderwijsinstellingen- en organisaties. Een idee dat ook broeit, zijn Mandriva-gecertificeerde opleidingscentra om Linux-specialisten op te leiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content