Marche en Beveren krijgen eerste Prison Cloud

De gevangenissen van Marche en Beveren worden de eerste penitentiaire instellingen met een Prison Cloud, een systeem waarmee gevangenen films en andere producten kunnen bestellen.

De Prison Cloud is al een tijdje in de maak. Zo schreef Data News in november 2013 al over het project waarbij gevangenen een beperkte, afgeschermde toegang krijgen tot een aantal webdiensten.

Volgens Belga heeft het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen (DG EPI) nu bekendgemaakt waar en wanneer de eerste gevangenissen worden uitgerust.

De gevangenis van Marche is in November 2013 als eerste aan de beurt. Beveren volgt begin 2014 en Leuze wordt de derde instelling vanaf juli 2014. Itter en Hasselt staat ook op de planning. Al is het op lange termijn de bedoeling dat elke gevangenis de Prison Cloud krijgt.

Het gaat voor alle duidelijkheid niet om echte internetdiensten zoals wij die kennen, maar om een platform om informatie op te vragen, zoals geplande activiteiten in de gevangenis. Ook kunnen ze zo aan e-learning doen en is er een koppeling met de VDAB gepland.

Ook zaken zoals het bestellen van sigaretten of andere producten kunnen hiermee elektronisch gebeuren wat zorgt voor minder papierwerk. Het doel is dat het gevangenispersoneel zich zo op meer essentiële taken kan toeleggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content