Mario Kart helpt Nintendo niet uit de rode cijfers

© Belga

Spelconsolefabrikant Nintendo liet het laatste kwartaal een verlies optekenen van 9,9 miljard yen (ongeveer 72,5 miljoen euro), ondanks de drie miljoen verkochte Mario Kart-games.

Nintendo had gehoopt om met een nieuwe versie van het legendarische Mario Kart de verkoop van de Wii U-spelconsoles te kunnen opkrikken. Maar de drie miljoen verkochte exemplaren konden Nintendo niet uit de rode cijfers houden. Dat heeft het Japanse bedrijf meegedeeld.

‘Mario Kart 8’ werd tussen eind mei en eind juni 2,82 miljoen keer verkocht, de Wii U-console ging slechts 510.000 keer over de toonbank. Hoewel dit verkoopcijfers meer dan drie keer hoger licht dan in dezelfde periode vorig jaar, bleek dit toch ontoereikend om het verlies te vermijden. In dezelfde periode vorig jaar boekte Nintendo nog 8,6 miljard yen winst.

Ook de omzet daalde in vergelijking met 2013 met 8,4 procent tot ongeveer 74,7 miljard yen (545,3 miljoen euro). Voor de rest van het boekjaar, dat tot eind maart 2015 loopt, stelt Nintendo desondanks een winst van 20 miljard yen (146 miljoen euro) voorop.

Daarnaast daalde de verkoop van de Nintendo 3DS met 40 procent tot 82 miljoen verkochte stuks, grotendeels te verklaren door de stijgende populariteit van gratis of voordelige spelletjes voor smartphones. De verkoop van games daalde met een vijfde, hoewel Nintendo meer games aanbood. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content