Mark Zuckerberg en vrouw doneren 25 miljoen dollar voor ebolabestrijding

Priscilla Chan en Mark Zuckerberg © Reuters

Facebook-CEO Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan hebben 25 miljoen dollar gedoneerd aan een stichting die ebola onder controle wil krijgen.

‘Priscilla en ik doneren 25 miljoen dollar aan de Centers for Disease Control Foundation (CDC) om te helpen bij de bestrijding van ebola’, schrijft Mark Zuckerberg op zijn Facebookpagina.

‘De ebola-epidemie bevindt zich op een belangrijk keerpunt. De ziekte heeft tot dusver 8.400 mensen geïnfecteerd, maar ze verspreidt zich heel snel – voorspellingen suggereren dat ze de komende maanden 1 miljoen mensen of meer kan treffen als er niets aan gedaan wordt.’

‘We moeten ebola op korte termijn onder controle krijgen zodat de epidemie zich niet verder verspreidt en geen globale gezondheidscrisis wordt die we gedurende decennia op grote schaal moeten bestrijden, zoals hiv of polio. Met onze donatie willen we de CDC en de experts in dit veld bijstaan om deze uitkomst te voorkomen.’

‘Donaties als deze steunen de hulpverleners bij hun heroïsch werk. Deze mensen bouwen hulpcentra, trainen lokale mensen, identificeren ebolagevallen en nog veel meer. We hopen dat dit helpt om levens te redden en om deze uitbraak onder controle te krijgen’. (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content