Mark Zuckerberg spelt Obama de les over beveiligingspolitiek van de VS

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In een telefoongesprek met Amerikaans president Barack Obama heeft Facebookbaas Mark Zuckerberg zijn frustraties uitgedrukt over “de schade die de Amerikaanse overheid aanricht voor onze toekomst.” .

In een telefoongesprek met Amerikaans president Barack Obama heeft Facebookbaas Mark Zuckerberg zijn frustraties uitgedrukt over “de schade die de Amerikaanse overheid aanricht voor onze toekomst.” Hij doelt op de afluisterpraktijken van de inlichtingendiensten.

“Vertrouwen in het internet is vandaag belangrijker dan ooit”, schrijft Zuckerberg op zijn Facebookprofiel. “Om het internet sterk te houden, moeten we het veilig houden”, vindt hij. “Bij Facebook investeren wij veel energie in de beveiliging van onze diensten: we encrypteren communicatie, gebruiken veilige protocollen voor verkeer, moedigen gebruikers aan om meerdere vormen van identificatie te gebruiken en lossen problemen in onze diensten op.”

“Daarom ben ik verward en gefrustreerd over de herhaaldelijke berichten over het gedrag van de Amerikaanse regering”, vervolgt de Facebook-CEO. “Onze ingenieurs werken hard om de beveiliging te verbeteren, daarmee willen we U beschermen tegen criminelen, niet onze eigen regering. De Amerikaanse overheid zou een ‘kampioen’ moeten zijn voor het internet, niet een bedreiging. De overheid moet meer transparantie geven over waar ze mee bezig is, anders zullen mensen het ergste denken.”

Zuckerberg uitte zijn ontevredenheid niet enkel op Facebook. Hij belde er ook over met de Amerikaanse president. “Ik heb met Obama gebeld om mijn frustratie te uiten over de schade die de regering aanricht voor onze toekomst. Helaas lijkt het erop dat het nog een hele tijd zal duren alvorens er een echte hervorming komt.”

De Facebookbaas liet zich eerder al negatief uit tegenover de praktijken van de NSA. Deze Facebookpost volgt een dag nadat bekend raakte dat de NSA ingebroken heeft in de Facebookserver om aan informatie te geraken. De inlichtingendienst ontkent dit echter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content