Mark Zuckerberg, Steve Ballmer en Al Gore probeerden Twitter te kopen

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Mark Zuckerberg van Facebook, Steve Ballmer van Microsoft en voormalig Amerikaans vicepresident Al Gore, ze hebben alle drie geprobeerd Twitter te kopen. Dat wordt onthuld in een nieuw boek van New York Times-journalist Nick Bilton.

In het boek ‘Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal”, dat begin november in de winkels ligt, vertelt Nick Bilton, columnist over onder meer technologie bij The New York Times, dat er heel wat potentiële kopers waren toen Twitter van de grond kwam. En niet de minsten: Facebook-baas Mark Zuckerberg, uittredend Microsoft-CEO Steve Ballmer en gewezen Amerikaans vicepresident Al Gore.

“Al Gore heeft Twitter-medeoprichters Evan Williams en Biz Stone benaderd bij een paar glazen wijn en tequila, in zijn St. Regis-suite in San Francisco”, staat te lezen in het boek. “Steve Ballmer heeft met Williams gesproken over een overname tijdens een privé-diner bij Bill Gates thuis.”

En ook Mark Zuckerberg, hoofd van concurrent Facebook, was geïnteresseerd om Twitter op te kopen. Hij heeft co-oprichter Jack Dorsey zelfs een job aangeboden bij Facebook, nadat hij Twitter (tijdelijk) had verlaten.

‘Hatching Twitter’ is een soort ‘The Social Networking’ in boekvorm, waarin onder meer ook beschreven wordt hoe de vriendengroep van oprichters helemaal uit elkaar viel. Voor dit boek sprak Bilton met honderden mensen – van de laagst aangeschreven ingenieurs en de oprichters tot hun ex-vriendinnen en de eigenaars van hun favoriete koffiehuisjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content