Mark Zuckerberg’s sociale media-accounts gehackt

Mark Zuckerberg, mede-oprichter en CEO van Facebook © Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Een aantal sociale media-accounts van Facebook-topman Mark Zuckerberg zijn zondag gehackt.

Het hackerscollectief OurMine Team kon dit weekend het Twitter en Pinterest-account van Zuckerberg overnemen. Hoe dat kon gebeuren is niet volledig duidelijk, maar de groep claimt dat ze zijn wachtwoord buit konden maken door de LinkedIn-hack die onlangs weer in het nieuws kwam.

De hack dateerde van 2012, maar drie weken geleden bood een hacker 117 miljoen inlognamen en wachtwoorden aan die in met de hack gevonden werden. Blijkbaar was Zuckerberg een van de 117 miljoen en heeft hij sinds 2012 zijn wachtwoord op de genoemde sociale netwerken niet meer aangepast.

De tweets die de groep onder de naam van Zuckerberg plaatste zijn inmiddels offline gehaald, net als het Twitterprofiel van het collectief. Zuckerberg Twitterde al sinds 2012 niet meer.

De inbraak in de netwerken van de techmiljardair geeft aan dat het belangrijk is om regelmatig je wachtwoorden te veranderen en niet overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Een sterk wachtwoord is bovendien ook van belang. OurMine Team claimt dat het wachtwoord van Zuckerberg ‘dadada’ was – een wachtwoord dat niet bepaald aan de laatste eisen voldoet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content