Markt voor geheugenchips zakt in

Hoewel de omzet voor microprocessors in 2008 is gegroeid met 5,7 procent, zijn er sterke omzetdalingen op het gebied van geheugenchips.

Hoewel de omzet voor microprocessors in 2008 is gegroeid met 5,7 procent, zijn er sterke omzetdalingen op het gebied van geheugenchips.

De omzet op het gebied van geheugenchips is in 2008 sterk gedaald. Voor microprocessors was de markt wel goed: voor dat type chips is er een gemiddelde omzetstijging van 5,7 procent te zien. Desondanks daalde de totale omzet van de 29 grootste chipfabrikanten in 2008 wereldwijd gemiddeld met 2 procent. Dat zegt iSuppli, een marktonderzoeksbureau dat zich richt op de elektronische industrie.

Volgens senior vice president Dale Ford zijn de vooruitzichten voor 2009 somber: “Chiporders zijn vrijwel tot stilstand gekomen. Dat leidt tot grote angst en onzekerheid binnen de hele chipindustrie.”

De omzet uit dram-chips daalde in 2008 gemiddeld met 19,8 procent. Voor nor-flashgeheugen was een omzetdaling te zien van gemiddeld 16,2 procent. Voor nand-flashgeheugen een daling van 13,1 procent. Tot slot daalde de omzet uit sram met gemiddeld 16,1 procent.

Onder de geheugenchipfabrikanten met de grootste omzetverliezen bevinden zich de Zuid-Koreaanse producent Hynix Semiconductor (29,1% verlies), het Amerikaanse Micron Technology (9,2%) en Zuid-Koreaanse Samsung (9,1%).

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content