Marktwaarde Facebook boven 100 miljard dollar

© Reuters

De marktwaarde van Facebook is gestegen tot boven 100 miljard dollar. Beleggers rekenen erop dat de socialenetwerksite een flinke omzetgroei realiseert uit advertenties op mobiele platforms.

De marktwaarde van Facebook is gestegen tot boven 100 miljard dollar (74,8 miljard euro). Beleggers rekenen erop dat de socialenetwerksite een flinke omzetgroei realiseert uit advertenties op mobiele platforms.

De koers van het aandeel tikte gedurende de handelsdag in New York 41,94 dollar aan, de hoogste stand sinds het beursdebuut op 18 mei 2012.

Ommekeer

De aanzwellende marktwaarde onderstreept de ommekeer die Facebook heeft gerealiseerd. In september daalde de koers tot een dieptepunt van 17,73 dollar. Beleggers vroegen zich lang af of het bedrijf in staat zou zijn om meer advertenties te verkopen op onder meer iPhones en iPads.

Vorige maand maakte topman Mark Zuckerberg bekend dat campagnes op smartphones en tablets goed waren voor 41 procent van de totale advertentie-inkomsten in het tweede kwartaal. (Belga/MI)

Partner Content