MasterCard komt met digitale portefeuille

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Amerikaanse kredietkaartengigant MasterCard lanceert in het derde kwartaal een digitale portefeuille waarmee consumenten op een eenvoudige manier online kunnen betalen.

De Amerikaanse kredietkaartengigant MasterCard lanceert in het derde kwartaal een digitale portefeuille waarmee consumenten op een eenvoudige manier online kunnen betalen. ‘PayPass Wallet Services’ wordt een wereldwijd aanbod voor banken, winkeliers en partners. De mogelijkheid om op een veilige manier online te betalen -met een muisklik, toets op een tablet of via de smartphone- zou shoppen een stuk comfortabeler moeten maken.

Consumenten kunnen informatie over betalingen en verzendingen opslaan op een beschermde plek, waardoor online winkelen veilig en vlot zou moeten verlopen. De PayPass Wallet is volledig open, zodat de gebruiker naast MasterCard en Maestro ook gebruik kan maken van American Express, Visa en andere kredietkaarten: de gegevens van al die kaarten worden mooi bij elkaar gebracht en gecentraliseerd.

Met PayPass Online en PayPass Contactless biedt MasterCard tevens een oplossing die winkeliers moet helpen met het accepteren van elektronische betalingen, ongeacht of de aankoop gedaan wordt met NFC-technologie of met een computer, tablet of smartphone. PayPass Online biedt consumenten tevens een eenvoudig check-out proces aan, door het weglaten van de noodzaak om gedetailleerde verzend-en-kaart gegevens in te voeren bij elke aankoop.

Onder meer American Airlines en Barnes & Noble hebben al aangegeven dat ze de ‘betaalknop’ van PayPass Online zullen gebruiken voor hun webwinkels. Citibank zal één van de eerste banken zijn die gebruik zullen maken van de PayPass Wallet Services om consumenten over de hele wereld betaaloplossingen te bieden.

MasterCard zal de nieuwigheid eerst uitrollen in de VS, Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk. In een latere fase komen andere landen aan de beurt, allicht ook België.

Overigens wordt de Brusselse internetbetaalspecialist Ogone de Europese partner van MasterCard bij de lancering van de PayPass Wallet Services op het Oude Continent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content