MasterCard lanceert ‘elektronische portefeuille’ in België

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

MasterPass, de elektronische portefeuille van MasterCard die het mogelijk moet maken sneller en veiliger online aankopen te doen, is vanaf eind november 2013 beschikbaar in België.

MasterCard lanceert eind november 2013 zijn MasterPass in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Die moet het online aankopen van producten en diensten op smartphones, tablets en pc’s eenvoudiger en veiliger maken. De elektronische portefeuille is beschikbaar op het online betaalplatform Ogone.

Dankzij MasterPass – een elektronische portefeuille waarin je de gegevens van je MasterCard of andere kredietkaart of betaalkaart kunt opslaan – hoef je niet meer bij elke aankoop je kaartnummer, vervaldatum of verzendgegevens in te geven. Dit gebeurt voortaan via één klik. MasterCard en Ogone hopen dat duizenden webwinkels het betaalsysteem vanaf 2014 zullen aanbieden aan hun klanten.

De elektronische portefeuille ondersteunt ook QR-codes en NFC-technologie, zodat hij ook in fysieke winkels gebruikt kan worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content