Materialise slorpt Cenat op

© istock

3D-printingspecialist Materialise koopt Cenat. Daarmee wil het bedrijf de kwaliteitscontrole op zijn producten verbeteren.

Cenat zat bij de T&M solutions group en wordt geleid door Stijn Schacht, die het bedrijf leidt. Beide bedrijven werken al een tijdje samen wat nu leidt tot een volledige overname die Materialise cash betaalt, met extra’s als bepaalde voorwaarden zijn voldaan.

Voor Materialise betekent de overname van ontwikkelaar van embedded computing software dat het nieuwe software heeft voor kwaliteitscontrole op zijn platform voor additive manufacturing (wat technisch gezien de correcte naam is voor 3D-printing). Vooral in de medische- en ruimtevaartsector moet dat een meerwaarde opleveren.

“We zijn trots om het team van Cenat in de Materialise Group te verwelkomen. We zijn met hen beginnen samenwerken om de vraag naar meer kwaliteitscontrole over end-use onderdelen te beantwoorden, zowel binnen onze gebouwen als bij onze klanten,” zegt oprichter en ceo Fried Vancraen. “Het systeem werd compatibel met onze oplossingen naargelang het ontwikkeld werd in ons Open Software Platform voor 3D Printing, en zo was de beslissing snel gemaakt om CENAT in-house onder te brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content