McAfee domineert Belgische bedrijfsmarkt

Voor antivirussoftware en andere endpoint-oplossingen kiezen bedrijven het vaakst voor security. Al wisselen de marktaandelen per sector. Voor backup kloppen de meesten aan bij Symantec.

Dat blijkt uit cijfers van Computer Profile die Data News kon inkijken. Eén op drie bedrijven met meer dan vijftig werknemers kiest voor McAfee, dat sinds de overname door Intel door het leven gaat als Intel Security. Symantec is nummer twee op de markt.

Volgens Computer Profile blijft de markt min of meer stabiel, maar zijn er wel verschillen per segment. Zo kiest de publieke sector opvallend vaker voor Kaspersky.

Ook voor backup-software deed het bedrijf rondvraag, dit keer bij bedrijven met meer dan honderd werknemers. Daar blijken de producten van Symantec het populairst met een marktaandeel van 37 procent. Al schommelt de markt hier fel naargelang de omvang van het bedrijf.

Meer details over de trends en marktaandelen in security en storage kan je lezen in het nieuwste nummer (20/03/2015) van Data News.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content