McAfee koopt Secure Computing

Voor zo’n 465 miljoen dollar in cash koopt de nummer twee op de securitymarkt McAfee de securityappliancebouwer Secure Computing.

Voor zo’n 465 miljoen dollar in cash koopt de nummer twee op de securitymarkt McAfee de securityappliancebouwer Secure Computing.

Securityspecialist McAfee heeft steeds onderstreept bij zijn leest te blijven en illustreert dit met de overname van Secure Computing. Dat bedrijf biedt een uitgebreid gamma van security appliances aan voor het beveiligen en filteren van webverkeer (onder meer dank zij de eigen overname van contentfilterspecialist CipherTrust), evenals identiteits- en toegangscontroletechnologie.

Wanneer de overname zijn beslag krijgt, na de goedkeuring door de overheid, zal McAfee een een spectrum aan producten bieden van antivirus voor consumenten langs firewalls en intrusion prevention tot een dienstenaanbod ‘in the cloud’. Het bedrijf heeft tevens een aanbod van professionele diensten.

McAfee boekte in het tweede kwartaal een netto omzet van 396,8 miljoen dollar en mikt voor het boekjaar 2008 op een totaalomzet van zowat 1,5 miljard dollar. Secure Computing sloot het tweede kwartaal af met een omzet (volgens GAAP) van 61,7 miljoen dollar. Secure Computing brengt voorts meer dan 22.000 klanten in 106 landen mee.

McAfee hoopt de transactie tegen eind dit jaar te kunnen afronden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content