McAfee lanceert SaaS-divisie

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Beveiligingssoftwareleverancier McAfee richt een bedrijfstak op die zich speciaal richt op SaaS (software as a service).

Beveiligingssoftwareleverancier McAfee richt een bedrijfstak op die zich speciaal richt op SaaS (software as a service).

Beveiligingssoftwareleverancier McAfee richt een bedrijfstak op die speciaal is gericht op software als webdienst (SaaS). De beveiliger levert al verschillende programma’s voor de beveiliging van e-mail en websites als webdienst, maar dat aantal moet in de toekomst worden uitgebreid.

Het bedrijf verwacht met het nieuwe bedrijfsonderdeel in te spelen op de economische crisis. Het vermoeden is dat klanten vaker kostenbesparende maatregelen nemen en kiezen voor software als webdienst in plaats van het licentiemodel.

“Bedrijven willen kosten besparen, maar verwachten wel dat onze ondersteunende diensten op hetzelfde niveau blijven”, zegt Marc Olesen, general manager van het nieuwe bedrijfsonderdeel. Olesen was voorheen SaaS-manager bij HP en werd speciaal aangetrokken om leiding te geven aan de nieuwe divisie.

De SaaS-divisie gaat nauw samenwerken met de bedrijfsonderdelen voor netwerkbeveiliging, wet- en regelgeving, risicobeperking en gegevensbescherming. De leverancier wil op deze manier sneller kunnen reageren op specifieke beveiligingsvragen.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content