McAfee levert Homeland Security topvrouw

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Het Amerikaanse ministerie voor Homeland Security heeft Phyllis Schneck, cto bij McAfee, benoemd tot ‘deputy undersecretary’ voor cybersecurity.

Het Departement of Homeland Security, dat instaat voor de binnenlandse veiligheid in de VS, heeft bij monde van minister Janet Napolitano een topfiguur van McAfee, Phyllis Schneck, benoemd tot ‘deputy undersecretary’ voor cybersecurity in het National Protection and Programs Directorate. Zo bekleedt Schneck in wezen de belangrijkste cyberpost in het Homeland Security departement, een functie die sinds de creatie ervan in 2011 al door verschillende personen werd ingevuld.

Als chief technology officer van McAfee’s ‘global public sector’ afdeling, kan Phyllis Schneck in ieder geval goede adelbrieven voorleggen, want in de voorbije 14 jaar heeft ze een brede ervaring opgebouwd wat betreft de security en de bescherming van belangrijke infrastructuren. Dat was en is een aandachtspunt van Intel, dat in 2008 McAfee kocht en bij die gelegenheid al wees op het belang van veilige nutsnetwerken (smart grids).

Phyllis Schneck is tevens de voorzitster van de raad van bestuur van de National Cyber Forensics and Training Alliance – de samenwerking tussen bedrijven, overheid en ordediensten om de internationale cybercriminaliteit te bestrijden (qua taak wat vergelijkbaar met het Belgische B-CCentre).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content