MCG toont intelligent gebouw

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De Waalse IT-dienstverlener MCG kiest voor een intelligent gebouw als nieuwe vestiging.

De Waalse IT-dienstverlener MCG kiest voor een intelligent gebouw als nieuwe vestiging.

De Matias Consulting Group (MGC) werd in 2000 opgericht door Gregorio Matias en levert IT-diensten in drie grote domeinen: design, analyse en de audit van projecten; het uitrollen van IT-projecten met een sterk accent op IT-veiligheid; en ondersteuning van de infrastructuur.

Daarnaast geeft het bedrijf ook informaticaopleidingen (onder meer voor het Waals Gewest en Cefora). Het bedrijf telt tien werknemers waaronder acht consultants en haalde in 2012 een omzetcijfer van 1,550 miljoen euro. Dat is een lichte daling ten opzichte van 2011 maar voor 2013 verwacht de CEO een gunstiger resultaat met een groei van ongeveer 7 procent.

Het bedrijf heeft de ambitie om zijn personeelsbestand en omzetcijfer te verdubbelen tegen 2016. Daarom verhuist het bedrijf van Waver naar een nieuw ‘intelligent’ gebouw in Louvain-La-Neuve.

Dat gebouw focust zich op technologie rond energiebeheer, verlichting, audiovisuele toegangsbeveiliging, domotica, duurzame ontwikkeling enz… Zo heeft het gebouw 15,5 kilometer aan bedrading voor elektronica en domotica (met de KNX-standaard voor domotica), 11 kilometer aan categorie 6 datakabels, 270 dataverbindingen, fotovoltaïsche panelen enz..

“Wat dit project uniek maakt is de integratie van vele verschillende technologieën binnen één gebouw.” Matias benadrukt dat het om een investering van 2,8 miljoen euro gaat voor duizend vierkante meter waarbij een verdubbeling mogelijk is via ruimte aan de achterzijde.

“Dit gebouw geeft ons een betere zichtbaarheid naar onze klanten toe en toont en bewijst dat we innovatieve technologieën kunnen integreren en combineren in hun voordeel.” Tegelijk is het gebouw in de eerste plaats de omgeving voor interne medewerkers. “We willen een andere bedrijfscultuur promoten” zegt de zaakvoerder van MCG.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content