MCSC snakt naar het buitenland

“We zijn er klaar voor”, zegt general manager Marcel Waeyenbergh van het Leuvense erp-bedrijfje MCSC. Klaar voor het buitenland bedoelt hij, want MCSC zoekt op CeBIT actief naar buitenlandse distributeurs voor zijn software.

“We zijn er klaar voor”, zegt general manager Marcel Waeyenbergh van het Leuvense erp-bedrijfje MCSC. Klaar voor het buitenland bedoelt hij, want MCSC zoekt op CeBIT actief naar buitenlandse distributeurs voor zijn software.

MCSC, wat staat voor Micro Computer Service Center, timmert al ruim 20 jaar aan de weg. Aanvankelijk als hardwarespecialist, maar sinds 3 jaar vooral met een zelfontwikkeld erp-pakket. “We noemen onszelf nu een softwarebedrijf, want daar zit onze groei”, zegt general manager Marcel Waeyenbergh. “En samen met onze software krijgen we vaak ook hardware verkocht.”

MCSC mikt namelijk met zijn erp-software op kmo’s zoals het bedrijf er zelf ook één is. “Dat is de beste manier om die klanten aan te spreken: we verkopen aan gelijken. We begrijpen hun manier van werken, hun wensen. Kleine bedrijven willen geen miserie met hun software: die moet gebruiksvriendelijk zijn en doen wat ze moet doen. En dan willen ze er als het even kan ook nog de juiste systemen bij. ”

Waeyenbergh koos er ook voor om de boekhoudsoftware uit het erp-pakket te laten. “Bij kmo’s bezitten ze vaak al een boekhoudpakket. En als de financiële verantwoordelijke die software niet wil laten vallen, valt de deal meestal in duigen. Dat probleem hebben we zo simpelweg geneutraliseerd. Zowat alle bestaande boekhoudpakketten zijn toch voorzien van een interface om ze vast te hechten aan externe software.”

Met zijn bedrijf staat Waeyenbergh nu voor het tweede jaar op CeBIT, op de Vlaamse stand (Flanders Investment & Trade en T-mark), mét een duidelijke doelstelling. “Vorig jaar wilden we wat de interesse aftasten, maar dit jaar gaan we ervoor: we willen enkele buitenlandse distributeurs te pakken krijgen voor onze software.” Het is voor het eerst dat MCSC over ’s lands grenzen kijkt. Waeyenbergh: “We kijken in de eerste plaats, doch niet exclusief, naar Oost-Europa. De kmo-markt is daar immers nog redelijk onontgonnen, maar is nu volop aan het groeien.”

MCSC haalt tegenwoordig een omzet van bijna 2 miljoen euro, aldus Waeyenbergh. “In België draait het erg goed.” Een goed presterend bedrijfje binnen een consoliderende erp-markt: is dat geen spek voor de bek van grotere spelers? “Dat is momenteel niet aan de orde, maar zeg nooit nooit, al is het maar zeer de vraag of we dan nog zo aantrekkelijk zullen zijn voor kmo’s. Van zodra je in die grotere groep opgaat, ben je geen ‘gelijke’ meer voor je klanten. Een Prodata is geen Prodata meer, hoewel er nog goeddeels dezelfde mensen werken. Dat is nu gewoon Exact.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content