Mechelaar doet het graag digitaal

Het overgrote deel van de Mechelaars is actief internetgebruiker. Van die mensen wil ook het merendeel de stadswebsite gebruiken als belangrijkste contactmedium met de stad.

Het overgrote deel van de Mechelaars is actief internetgebruiker. Van die mensen wil ook het merendeel de stadswebsite gebruiken als belangrijkste contactmedium met de stad.

Dat blijkt uit een doorgedreven onderzoek dat de stad Mechelen heeft laten uitvoeren door Memori, het onderzoekscentrum van de Katholieke Hogeschool Mechelen. Het onderzoek focust op de digitalisering van de Mechelaars en het digitale aanbod van de stad. De basis werd gevormd door een representatieve enquête bij 499 Mechelaars.

Blijkt dat het met de digitalisering van de Mechelaar wel snor zit. Bijna 85 procent heeft een pc thuis, 80 procent heeft thuis internet, 91 procent heeft een gsm. Het internetgebruik stijgt uiteraard met opleidingsniveau (hoe hoger, hoe meer) en daalt met de leeftijd (hoe hoger, hoe minder). Vergeleken met de Eurostat-cijfers over ons land (64 procent heeft thuis internet, 74 procent bezit een pc) doet Mechelen het dan best goed.

Van die meerderheid van internetgebruikers kiest ook het leeuwendeel voor het internet als communicatiemedium bij uitstek met de stad (zowel informatief als administratief/interactief). Mensen zonder internet kiezen uiteraard vooral voor het fysieke loket, het stadsmagazine en folders. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een meerderheid van de Mechelaars vraagt om het e-loket en het online inschrijven voor activiteiten verder uit te bouwen.

De stad kreeg van Memori ook een rist aanbevelingen. Een van de belangrijkste is om de digitale kloof verder te verkleinen. Er blijft immers nog steeds ruim 15 procent van de Mechelaars verstoken van een pc. Bijna een vijfde heeft geen toegang tot internet. Ook het digitale aanbod van de stad kan inhoudelijk en vormelijk coherenter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content