Mechelen.be opnieuw beste gemeentelijke website

De website van de stad Mechelen is voor het tweede jaar op rij de beste gemeentelijke website van Vlaanderen.

De website van de stad Mechelen is voor het tweede jaar op rij de beste gemeentelijke website van Vlaanderen. Dat blijkt uit de ‘Website Monitor Lokale Besturen 2011’ van onderzoeks- en adviesbureau Indigov, een spin-off van de K.U. Leuven.

Dat onderzoek bundelt indicatoren als interactiviteit, elektronische dienstverlening, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid tot één gemeentelijke score. In de ranglijst bleef Mechelen dit jaar Gent, Antwerpen en Leuven voor. Uit het onderzoek blijkt eveneens dat gemeenten steeds meer inzetten op sociale media.

Op dit moment heeft een op drie Vlaamse gemeentes een eigen Facebookprofiel, een verdubbeling ten opzichte van 2010. 82 procent van de besturen houdt daarnaast geïnteresseerde inwoners op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de gemeente door middel van nieuwsbrieven.

Ook informatie over openbaarheid van bestuur en klachtenbehandeling bij de gemeentelijke overheid wordt steeds meer online verstrekt, maar desondanks blijft volgens Indigov investeren in online dienstverlening een van de voornaamste uitdagingen voor lokale websites.

Het project ‘MijnGemeente’ van de intercommunale Leiedal krijgt dit jaar de prijs voor meest vernieuwend gemeentelijke webinitiatief. ‘MijnGemeente’ is een platform waar gepersonaliseerde en locatiegebonden diensten en informatie voor de regio Kortrijk worden aangeboden.

In de top-10 van gemeentelijke websites vormen Mechelen, Gent, Antwerpen en Leuven al jaren de vaste waarden. De vernieuwde website van Oostende scoort dit jaar met een zesde plaats ook bijzonder goed, net als hoogste stijger Stabroek op een tiende plaats.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content