Mechelen gaat begrafenissen streamen

© vimeo

De rouw-aula aan de stedelijke begraafplaats in Mechelen wordt deze maand uitgerust met technologie die toelaat afscheidsdiensten te streamen via het internet. Op die manier kunnen mensen die niet in persoon aanwezig kunnen zijn, de dienst toch van op afstand volgen.

De huidige audio- en videoapparatuur in de rouw-aula is aan vernieuwing toe. Er komt een nieuw en gebruiksvriendelijker systeem dat voldoet aan de verzuchtingen en wensen van de begrafenisondernemers. Het nieuwe systeem krijgt ook een camera, zodat livestreamen mogelijk wordt.

“Het nieuwe systeem zal toelaten dat nabestaanden die een uitvaartplechtigheid niet kunnen bijwonen, deze toch kunnen volgen vanuit het buitenland, het ziekenhuis of om welke reden dan ook”, stelt schepen van Begraafplaatsen Marc Hendrickx (N-VA).

Begrafenisondernemers en stadspersoneel krijgen een opleiding om de technologie te leren bedienen. Het systeem kost de stad 13.198,46 euro. De nieuwe apparatuur wordt al in de loop van de maand september geïnstalleerd en zal dus binnenkort operationeel zijn, nadat de begrafenisondernemers met de nodige toelichtingen ermee vertrouwd zijn.

Partner Content