Mechelen opent allereerste ‘webcambalie’

De Stad Mechelen start volgende maand, naar eigen zeggen als eerste lokaal bestuur ter wereld, met een webcambalie.

De Stad Mechelen start volgende maand, naar eigen zeggen als eerste lokaal bestuur ter wereld, met een webcambalie.

De Mechelse ict-schepen Kristl Strubbe was wat trots de “wereldprimeur” te kunnen voorstellen. “Met dit webcamloket experimenteert Mechelen vandaag met de technologie van morgen. We maken de internetervaring menselijk en persoonlijk. Dankzij deze innovatie zullen de loketten van onze stad en ook andere besturen er in de toekomst totaal anders uitzien. Een trip naar het stadhuis wordt overbodig en stadsdiensten zullen met één druk op de knop bereikbaar zijn”, zegt ze. Eind maart wordt voor het eerst getest. In een eerste fase zullen de webmasters van de stad, de dienst Financiën voor ondernemers en de jeugddienst via het systeem bereikbaar zijn.

Strubbe stelde meteen ook enkele andere nieuwe ict-toepassingen voor. Een tablet app laat gebruikers toe om informatie op hun maat snel terug te vinden in magazinevorm. Ook werd de smartphone app vernieuwd. Gebruikers kunnen binnenkort problemen met het openbaar domein melden en de status ervan opvolgen. De app laat ook toe om, in samenwerking met Pidpa, je watermeterstand door te geven met je smartphone.

Zowel de tablet als de smartphone app zouden een Vlaamse primeur zijn. Verder kreeg ook de stadswebsite een mobiel zusje: m.mechelen.be. Mechelen kreeg de afgelopen jaren al meerdere prijzen voor haar online beleid. “We zijn graag de digitaalste stad”, aldus nog Strubbe.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content