Medeoprichter Jack Dorsey opnieuw CEO van Twitter

Twitter-CEO Jack Dorsey. © Reuters

Bij Twitter is medestichter Jack Dorsey aangesteld tot nieuwe CEO. De 38-jarige Dorsey was al interim-CEO van het bedrijf en blijft ondertussen ook baas van de door hem opgerichte betaaldienst Square, zo meldt Twitter maandag.

Jack Dorsey bracht het nieuws zelf de wereld in, uiteraard met een Tweet.

Dorsey stond al aan het roer bij de berichtendienst sinds Dick Costolo in juni vertrok. Maar het was nog lange tijd onduidelijk of hij de functie kon combineren met zijn taken bij Square. Het bestuur vooralsnog nog niet enthousiast over die mogelijkheid, maar heeft zich er nu uiteindelijk bij neergelegd.

Square is inmiddels zo’n 6 miljard dollar waard en zal binnenkort naar de beurs trekken. Daarmee zou Dorsey CEO zijn van twee beursgenoteerde bedrijven, een unicum.

Ook in de beginjaren, van 2006 tot en met 2008, was hij al CEO van het bedrijf. Toen verloor hij door een machtstrijd die functie, maar bleef de jaren erna actief in het bestuur van Twitter. Nu moet Dorsey het vertrouwen van de beleggers herwinnen. Zij zijn ontevreden over het groeitempo van het bedrijf. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content