Mediahuis verhuist datacenter naar LCL

© Mediahuis
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Mediahuis, het bedrijf achter krantentitels als De Standaard en Het Belang van Limburg, verhuist één van zijn datacenters naar LCL in Diegem. “Er is een mooie match tussen beide ondernemingen”, klinkt het. “We zijn niet de grootsten en hebben beide een no-nonsense aanpak.”

Mediahuis gaat naar eigen zeggen in zee met de datacenterspecialist omwille van de neutraliteit op het vlak van carriers, vendors en cloud providers, en de uitbreidingsmogelijkheden.

De hoofdzetel van Mediahuis ligt in Antwerpen, zijn twee huidige datacenters in Groot-Bijgaarden. In maart 2016 verhuist één van deze data centers naar LCL in Diegem, waar de data en de servers in een private client room worden ondergebracht.

“Groot-Bijgaarden ligt vlakbij Diegem, maar is toch net ver genoeg om te kunnen spreken van een veilige ontdubbeling”, oppert ict directeur Koen Vandaele van Mediahuis. “Dat ook de Telenet-backbone passeert bij LCL Diegem was een pluspunt, want deze telecomoperator zorgt voor een rechtstreekse lijn tussen onze verschillende sites.”

“Er is bovendien een mooie match tussen Mediahuis en LCL”, aldus nog de ict-directeur. “We zijn niet de grootsten en we hebben beide een pragmatische, no-nonsense aanpak. LCL is bovendien een puur Belgisch bedrijf met een Belgische eigenaar die persoonlijk benaderbaar is.”

Het tweede data center van Mediahuis blijft op zijn huidige locatie in Groot-Bijgaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content