Meer aandacht voor mobiele beveiliging bij lokale overheden

* © Thinkstock

Het aantal lokale overheden dat nadenkt over mobiele beveiliging en BYOD neemt toe. Maar er blijft onzekerheid over het gebruik van clouddiensten.

Vandaag heeft 23 procent van de lokale overheden een beleidsdocument rond de beveiliging van mobiele toestellen van hun medewerkers. Tegelijk heeft 51 procent de intentie om een beveiligingsbeleid hiervoor uit te rollen.

De cijfers zijn afkomstig van Telecomgebruikersorganisatie Beltug in samenwerking met V-ICT-OR, dat de belangen van ICT- en informatiemanagement bij lokale overheden vertegenwoordigt. Dat die overheden er vandaag meer aandacht aan besteden is volgens beiden te verklaren door de opkomst van BYOD, waarbij werknemers kantoortoepassingen op hun privétoestel gebruiken.

Zo loopt het percentage overheden dat BYOD toelaat op van 12,8 procent eind 2014 naar 16,3 procent eind dit jaar. In het Belgische bedrijfsleven ligt dat cijfer ongeveer dubbel zo hoog. Ook gebruikt vandaag 8,8 procent van de lokale overheden mobile device management (MDM) ten opzichte van 48 procent bij bedrijven.

Voor cloud is er een grote interesse bij de lokale overheden. Er is bij 54 procent de intentie om e-mail in de cloud te gebruiken met Office 365 als voornaamste oplossing (88,2 procent). Intussen heeft een op drie bedrijfsapps online draaien. Al zijn er rond het gebruik van clouddiensten door de publieke sector volgens Eddy Van der Stock, voorzitter van V-ICT-OR nog wel wat onzekerheden rond informatieveiligheid: “Het zou goed zijn mochten we daar meer eenduidige juridische informatie rond samenbrengen om te vermijden dat de opzet van cloud foutief wordt aangepakt.”

Meer cijfers over de telecomtrends bij belgische bedrijven kan je hier lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content