Meer Android dan iPhone OS voor nieuwkomers

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Een Nielsen-rapport stelt dat nieuwe abonnees in het voorbije kwartaal meer Android-gesteunde smartphones dan iPhone OS-toestellen verkozen. De iPhone blijft wel het meest gegeerde toestel.

Een Nielsen-rapport stelt dat nieuwe abonnees in het voorbije kwartaal meer Android-gesteunde smartphones dan iPhone OS-toestellen verkozen. De iPhone blijft wel het meest gegeerde toestel.

Markstudiebureau Nielsen rapporteert hoe sinds het vierde kwartaal van 2009 de Android-gesteunde smartphones snel aan marktaandeel wonnen bij de nieuwkomers op de smartphone-markt in de Verenigde Staten. In het tweede kwartaal van 2010 koos 27 procent van hen voor Android (6 procent in Q4 2009), tegen 23 procent voor een iPhone OS toestel (34 procent in Q4 2009) en 33 procent voor een RIM Blackberry OS (39 procent in Q4 2009).

RIM en Apple blijven wel ver voorliggen op Android-systemen inzake totaal marktaandeel, goed voor respectievelijk 35 procent, 28 procent en 13 procent. Voor RIM betekent dat een daling ten opzichte van Q4 2009, tegen stijgingen voor Apple en Android. Voor RIM is het ook wat zorgwekkend dat slechts 42 procent van zijn huidige gebruikers RIM ook voor hun volgende toestel overweegt, tegen 89 procent getrouwheid bij Apple genruikers en 71 procent bij Android-gebruikers. Bij de RIM- en Android-gebruikers overweegt respectievelijk 29 procent en 21 procent een iPhone OS-toestel als volgende smartphone, wat voor Nielsen de Apple-systemen nog steeds tot de meest begeerde smartphones op de markt maakt.

Vandaag hebben smartphones – mobiele telefoontoestellen met een volwaardig OS voor het draaien van bijkomende toepassingen – een marktaandeel van 25 procent in de VS. Op basis van de huidige groeicijfers voorspelt Nielsen dat er tegen eind 2011 in de VS meer smartphones in gebruik zullen zijn dan instaptoestellen met meer beperkte applicatiemogelijkheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content