Meer coaching voor jonge tech start-ups

Het Belgische Pulse Foundation investeert meer dan een half miljoen euro in een vzw die doctoraatsstudenten coacht bij het oprichten van een technologiebedrijf.

De investering van 540.000 euro, gespreid over drie jaar, gaat naar SO Kwadraat. De vzw bestaat al zeven jaar en heeft tot nu toe 180 teams geholpen. In een gesprek met Trends van deze week zegt Herman Daems, samen met Dominique Moorkens voorzitter van Pulse Foundation, dat ze het ondernemerschap in België willen stimuleren.

Van de 180 teams die SO Kwadraat heeft geholpen zijn er 67 ook effectief begonnen met een start-up. Vandaag zijn er daar nog 62 van actief. Samen zijn ze goed voor vijfhonderd jobs zegt Johan Van den Bossche, manager van SO Kwadraat, in Trends.

Wie als Phd-student aanklopt bij SO Kwadraat krijgt kosteloos een coach toegewezen. De trainer zelf krijgt een vergoeding van 750 euro per dag.

Als doel mikken ze op een verdriedubbeling van het aantal studenten met een proefschrift. Vandaag Start één procent van die tweeduizend studenten per jaar een eigen bedrijf op basis van zijn of haar resultaten. Van den Bossche hoopt dat tot drie procent te laten stijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content