Meer dan 2 miljoen Belgen gebruiken sociale netwerksites

Ruim 2,2 miljoen Belgen maken gebruik van een sociaal netwerk op het internet, wat neerkomt op vier tiende van de surfende volwassenen.

Ruim 2,2 miljoen Belgen maken gebruik van een sociaal netwerk op het internet, wat neerkomt op vier tiende van de surfende volwassenen.

Dat blijkt uit een bevraging van marktonderzoeksbureau InsitesConsulting bij een representatieve groep van 1.150 internetgebruikers in België, Nederland en Groot-Brittannië.

Het populairste netwerk in België is Facebook, gevolgd door LinkedIn en Netlog. Een op de drie surfers is effectief geregistreerd op Facebook, een kwart op LinkedIn en één op de zeven op Netlog. MySpace is gekend door bijna drievierde van de surfers, maar nog geen tien procent gebruikt het. Een vijfde van de Belgische internetgebruikers is geregistreerd bij meerdere sociale netwerksites.

Surfers zouden vaak een onderscheid maken tussen netwerken die ze gebruiken voor privé- en professionele doeleinden. Facebook, Netlog en MySpace worden daarbij gebruikt voor privédoeleinden. Voor professionele doeleinden worden eerder LinkedIn en Plaxo gebruikt.

In vergelijking met Groot-Brittannië hebben in België relatief weinig surfers een sociaal netwerk op internet. In Groot-Brittannië maakt twee derde van de internetgebruikers deel uit van minstens één sociaal netwerk.

Toch gaf een op de drie Belgische surfers aan dat ze voor privédoeleinden meer gebruik willen maken van zulke sites. Voor de professionele sites ligt dat lager: één op vier.

MySpace en Facebook zijn in België, Nederland en Groot-Brittannië in het algemeen de populairste sites. In Nederland is Hyves wel de meest gebruikte (met een vierde van de internetgebruikers), maar dat netwerk richt zich volledig op de Nederlandse markt.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content